torstai 4. elokuuta 2016

Harrastaminen on kivaa!

Tänään (4.8) otettiin suunnitelmien mukaisesti määränpääksi Harjavalta ja Lännen Vinttikoirien maastoharkat. Matkaan lähti kaksijalkaisten edustajina meikäläinen ja tuo kennelpoika, joka hoiti tällä(kin) reissulla myös kuvaajan ja hovikuskin tehtäviä. Nelijalkaisista mukaan matkaan lähti Hippu ja Pinjan luota haettiin mukaan myös Pantse.
Hippu ei taaskaan ole nähnyt viehettä melkein kahteen vuoteen, mutta hyvin sillä tälläset asiat näkyy muistissa pysyvän. Harkkapaikka oli myös ihan uusi, joten paikakkaan ei siis ollut tuttu entuudestaan. Silti koirat hiffasi heti kun treenipaikan tielle käännyttiin, mitä tapahtuu. Kauhee möykkä alkoi kuulumaan takaboksista ja molemmat hönki niskaan ja yritti innoissaan päästä tunkemaan etupenkille. Autona meillä oli isäni vähän tilavampi auto, jota Roni keksi nimittää koira-ambulanssiksi.
Paikanpäällä kävin kirjottamassa koirien nimet "lähtölistaan" ja otettiin innosta tärisevät koirat autosta ja lähdettiin lämmittelemään. Lämppälenkillä kun viehekone pärähti käyntiin, meinasi niin Hippu kuin Pantsekin saada elämänsä kohtauksen, sellanen ulina ja epämääräinen hyppykohtaus alkoi.
Pistin ensin Hipun ja Pantsen juoksemaan yksinään omat juoksunsa ja koska olin Pinjalle luvannut (miettii hankkisko Pantselle kisakirjat), heitin ne myös loppupäähän juoksemaan parina. Hippu juoksi neljäntenä ja niin hienosti se juoksi että oi että. Nyt ei oikonutkaan ihan niin paljoa, mitä vanhalla treenikuopalla on oikonut. Yhden mutkan otti vähän suoraksi, muuten kiemurteli sieltä mistä viehekkin. Juoksun jälkeen söpösti rojahti vieheen päälle ja tappoi sitä kyllä ihan sydämensä kyllyydestä.
Pantse oli myös ihan intoa täynnä, meinasi vetää mut komeesti kumoon ennenkuin viehe lähti liikkeelle. Pantse ei oikonut muistaakseni yhtään ja sillä oli vielä isompi himo vieheen tappamiseen kuin Hipulla, sitä sai ihan repiä vieheeltä pois ja vieheen palauttaminen oli kyllä myös yks operaatio kun Pantse yritti siihen käydä kiinni kokoajan. Yhden minisydärin ehdin Pantsen juoksun aikana saamaan, kun oli pieni läheltäpiti-tilanne kun Pantse meinasi juosta täysillä sähkötolppaan :D
Ennen parijuoksua istuskeltiin ja odoteltiin autossa. Pantse oli niin kiihtyneessä mielentilassa juoksunsa jälkeen että autossa olleessamme se räjähti vieheen lähdöstä niin paljon, että pomppasi puoliksi takaboksista Ronin niskaan kauhean mölyn saattelemana. Tästä lopputulemana Ronilla vähän kipeä polvi ja autossa yksi uusi naarmu.
Parijuoksuun uhkarohkeasti lähetin molemmat, onneksi vaan Pantse yritti varastaa, Hippu odotteli ihan nätisti, joskin tosi valppaana sitä hetkeä kun pannasta irrotan. Muuten olisin varmaan kyntänyt naamallani maata. Yhdessä koirat juoksi ihan kivasti, Hippu tosin luovutti vähän ja oikoi ihan törkeesti. Se ei lähteny koukkuja tekemään yhtään, vaan ikäänkuin juoksi viehettä vastaan Pantsen tullessa vieheen perässä. Tulivat silti yhdessä maaliin asti, joskin Hippu huomattavasti Pantsea hitaammin. En tiedä oliko vetänyt itsensä ihan piippuun jo ekassa lähdössä, vai eikö parin kanssa juokseminen ollut niin kivaa. Viehettä palautellessa mulla oli Hippu hihnassa ja Pantse irti. Palauttelu päättyi alkujaan siihen kun Pantse löysi kuralätäkön ja jouduin sitä kalastelemaan sieltä pois. Roni onneksi oli pelastava enkeli ja palautteli vieheen mun houkutellessa Pantsea pois kuralammikosta, joka oli iso ja "syvä".
Harkkojen jälkeen jäähdyttelyt taas rauhallista tahtia syrjemmässä ja lähdettin sopivasti vesisateen alkaessa ajamaan takaisin Raumalle ja kotiin.

Harrastaminen on ihan huippua, niin omien kuin kaveredeinkin (Pinjan) koirien kanssa, ja on vinttikoira kauneimmillaan kun se juoksee. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Harrastuspalo ihan huipussaan, ehdottomasti yritetään päästä taas ensi harkkoihin parin viikon kuluttua!Harrastuslaamat. Pelkkää rakkautta ja timantteja.Tälläsessä paikkaa me treenataan.


Pantse juoksee


Hippu juoksee


Yhteislähtö

Tavattiin myös se Pinjan uusi perheenjäsen, Aku! Ihana pikkuhaukku. Mulle on kuulemma luvassa portugalinpodencokehiä. Ja Roni ihastui ikihyviksi ja sai Akusta kamun, siihen se Ronin kainaloon nukahti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti