tiistai 4. lokakuuta 2016

Kehäpuudeli kävi jälleen mätsärikehässä


Tulinhan tässä sitten "sopivasti" kipeeksi kesken työharjoittelun, joten ajattelin täällä aivastellessa ja yskiessä palata sunnuntaihin, jolloin käytiin mätsäröimässä. Huomautuksena todettakoon että olen tosi pettynyt siitä että sairastuin juuri nyt, mulla kun on maailman ihanin työharjoittelupaikka eräässä raumalaisessa päiväkodissa, jonne joka aamu meneminen on aina yhtä mieleistä. Toivotaan että olo kohenee nopeasti ja pääsen vielä takaisin ennen kuin tämä jakso loppuu ja seuraavaa harkkaa (sentään samassa paikassa) saa odotella puolitoista kuukautta. 
Mutta nyt siihen mätsäriin.

Sunnuntaina (2.10) kipaistiin Hipun kanssa jalkaisin vähän ennen kahtatoista Pick'N Payn pihalle (mihinkä muuallekkaan) mätsäriin! Mätsärin järjesti Jeten's Paw, joka on ilmeisesti jonkun sortin koirille suunnattu hihna- ja pantaliike. 
Paikalle saavuttiin ihan joku 15min ennen ilmoajan loppumista ja paikalla oli mielestäni tosi vähän koiria, jos vertaa siihen miten niitä tällä seudulla on yleensä. Ilmoitin Hipun isoihin aikuisiin ja siirryttiin kehän laidalle hengailemaan harjojen kera.
Äitini ilmaantui pian myös paikalle mulle seuraksi (ja kuvajaaksi), joten ihan yksin ei tällä kertaa koko mätsäriä tarvinnut fiilistellä.

Ennen isoja aikuisia kehässä oli isot pennut joita oli n. 10kpl ja isoja aikuisia oli ilmoitettu vain 9! Ihan älyttömän vähän, kun yleensä niiden määrä täällä päin liikkuu siinä 30-40 kappaleen tiennoilla per mätsäri. 
Me oltiin se taktinen luku (40)9 joten päästiin kahden muun kanssa samaan aikaan kehään. Borzoita paikalla oli taas edustamassa Eija miehensä ja kolmen borzoin kanssa ja hänen borzoistaan Grontti olikin toinen meidän kanssa samaan aikaan kehässä olevista. 
Tuomari oli kiva, piteli kauniisti ja mun iloksi liikutti paljon! Hippu antoi pidellä (taas) hienosti, ei hätkähtänyt suuntaan eikä toiseen ja liikkui taas hyvillä mielin alkuun vähän liiankin reippaaseen tahtiin. Ikää kysyessä kun kerroin Hipun olevan 7,5 vuotias saatiin taas se "ai niin vanha jo? Tehän ootte jo melkein veteraaneja". Ei ne kommentit mua haittaa, naurattaa vaan. Eikä Hipusta kyllä päällepäin ikinä uskoisi että ensi vuonna ihan oikeasti kirmataan jo veteraanikehissä.
Kuulin tuomarin myös meidän kaikkien juostessa kehää ympäri sanovan kehikselle että "pitäiskö tästäkin nyt muka taas pystyä valitsemaan?" :D 
Hippu ja Grontti sai punaiset nauhat ja meidän kanssa kehässä ollut koira (ei mitään muistikuvaa minkä rotuinen oli) sai sitten sinisen. 

Sinisten kehässä Eijan Arttu-borzoi voitti koko leikin ja meidän mennessä punaisten kehään mietin jo että nyt ei ainakaan tarvii paljon mistään haaveilla. Punaisten kehässä oli viisi koiraa, joista yksi (tällä kertaa valitettavasti Grontti) käteltiin pois. Ja jotenkin me vaan siellä jatkossa sinniteltiin edelleen. 
Siinä vaiheessa kun sijoittumatta oli enää Hippu ja dobermanni mua alkoi jo naurattaa. Tuomari pyysi kunniakierroksen jonka jälkeen Hippu huudeltiin punaisten ykköseksi! Toistettiin siis viime mätsärin tulokset, kun silloinkin Arttu vei ja voitti siniset ja Hippu punaiset. Kehästä tullessa Eija oli Artun kanssa vastassa ja naureskeltiin että ihanko oikeasti taas :D Mutta kivaahan se vaan on jos tuomari tykkää! 
Bis-kehää odotellessa annettiin Artun ja Hipun päristä keskenään, Hippu kun oli ihan pähkinöinä komean Artun läsnäolosta. Hippu kun on vähän roturasisti, se ei juurikaan hihnassa varsinkaan tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, mutta jos toinen koira on borzoi (varsinkin uros) on meidän hienohelma aivan liekeissä! 

BIS-kehässä Hipusta huomasi jo että alkaa väsyttää. Se ei usein ainakaan näytä väsymystään kehässä, joten sitten kun se sen näyttää, se on oikeesti väsynyt. Hippu vekslasi miten sattuu eikä se oikein mihinkään suuntaan halunnut kääntyä kun yritin asentoa korjata ja liikkeetkin alkoi olla jo vähän sellasta Merri-kategoriaa eli perässävedettävää. 
Jatkoon ei päästy, mutta saatiin vielä joku "lohdutuspalkinto" joka sisälsi kaikenlaista pedigree tuotetta. Meidän iloksi kuitenkin Arttu meni ja voitti koko roskan, joten saatiin iloita tuttujen puolesta! Onnea vielä Eija ja Arttu! 

Oli oikein mukava päivä ja lämmin. Ei olisi uskonut olevan lokakuu, kun itsekkin jossain vaiheessa päivää heitin takin pois ja hengailin neuletakissa ja silti oli todella lämmin. Mukavaa. 
Kuvat ottanut äiti osan mun puhelimella, osan omallaan. Varsinkin äitin kännykällä otettu kuvat on laatua peruna, joten anteeksi siitä :D

Niin, ja hyvää eläintenviikkoa kaikille nelijalkaisille! Pitäkää kaksijalkaiset omistanne hyvää huolta. 

Siellä on taas handlerit hereillä :D 

Hippu ja Grontti
Meidän tämänkertaiset palkinnot. Tuo RATIAn panta olis muuten ollut ihan loistava, mutta se on kooltaan enemmän luokkaa nöffi kuin borzoi :D Jos joku kaipaa itselleen siis isoa pantaa, meiltä saa ihan ilmaiseksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti