maanantai 25. huhtikuuta 2016

Oltiin misseilemässä

Eilen (25.4) oltiin Hipun kanssa misseilemässä satakunnan noutajakoirayhdistyksen järkkäämässä match showssa. Mätsäri pidettiin ihan täällä Raumalla, Pick'n Payn pihalla. Hipun kanssa on viimeksi oltu mätsärissä (ja ylipäätään kehässä) vuosi sitten helatorstaina... Oli siis korkea aika ottaa mun kehäkettu messiin ja päästä sen kanssa pitämään kivaa kehään.
Mätsäripaikalla Hippu oli ihan tohkeissaan, ilmottautumisjonossa sitä sai oikeesti pitää visusti silmällä, kun se olisi ihan hirveesti halunnut leikkiä oikeestaan kaikkien kanssa.
Ilmottauduttiin isoihin aikuisiin, ja ilmottautuessa myös totesin että ens vuonna Hippu on niin mätsäreissä kuin virallisissa näyttelyissä jo vetskuikäinen. Joissakin mätsäreissä se vetskuikä on jo se seitsemän vuotta. Mihin nämä vuodet ovat hävinneet...?

Ilmon jälkeen koikkelehdittiin väenpaljoudessa parkkiksen reunamille, jossa kaivelin näyttelyhihnat, hihapidikkeet ja harjat esiin ja Hippu käsittelyyn. Hetki ehdittiin kahdestaan seisoskella ja ihmetellä, kunnes bongattiin Irmeli ja Lili-collie! Oli kyllä taas niin mukavaa nähdä ja höpötellä parin viime kuukauden kuulumiset. Irmeli oli Lilin kanssa tullut vaan katselemaan, mutta halusi käydä harjoittelemassa vielä tyhjässä kehässä ensi viikonlopun näyttelyä varten. Me avustettiin Hipun kanssa ja käytiin juoksemassa häiriönä Irmelin ja Lilin kaverina kehässä.

Kahdeltatoista paikalle ilmestyi Roni ja mun äitini, jotka tuli meidän kannatusjoukoiksi. Oli vähän kylmä ja välillä sateli rakeita. Isoja aikuisia oli ilmottuna joku abouttiarallaa 35, me oltiin neljäntenätoista kehässä. Tuomarina isoilla oli Carita Natunen, jonka luotsaamalla kehätoimitsijakurssilla silloin pari vuotta sitten olin. Hippu oli tapansa mukaan ihan superhelppo ja kiva esittää, liikkui ihan älyttömän kivasti ja antoi tuomarimme pidellä nätisti. Parikehästä saatiin punainen nauha, mutta jatkokarkeloissa ei tällä kertaa pärjätty. Mutta kivaa meillä oli! Hippu on kyllä ihan ainut laatuaan aivan joka ikisessä asiassa.

Seuraavan kerran suunnataan mätsäröimään helatorstaina, muistaakseni samaan paikkaan. Ja Hipun kanssa tietty. Vaikka Merri sitä kehäkokemusta tarvitsisi kipeesti enemmän, mutta Hippu taas kaipaa huomattavasti enemmän aktiviteettejä .Lisäksi Merri on taas kalju kuin kananmuna, joten tällä hetkellä en kehtaa viedä sitä edes mätsärikehään, mistään virallisesta kehästä nyt puhumattakaan. Ja nyt kun kävin asian tarkistamassa, Hippu on helatorstain mätsärissä veteraaniluokassa. Ai kauheeta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti