torstai 10. maaliskuuta 2016

Ei hyvin mee taas

Varoituksen sanana, sisältää kuvaa leikkaushaavasta, jos on joku lukija joka sellasia ei tykkää katella.

Vähän tässä rasitan blogin sisältöä kirjaamalla ylös tätä meidän leikkauksesta toipumista niin on itellekkin helpompi sitten seurailla miten menee. 
Eilen poistin sitten sen siteen ensimmäistä kertaa ja sain ilokseni todeta että haava on hyvinkin siisti, tikkejä tuskin huomaa. Eikä Hippukaan kovin kivulias ole, mitä nyt välillä jos huonosti onnistuu makuulle mennessään jalan päälle rojahtamaan, pääsee pieni kipuvinkasu. Ruokaa tuo ei nyt jostain syystä oikeen tahdo syödä edelleenkään, ja aiheesta on pikkuhiljaa nousemassa aika isokin stressi. Toisaalta taas kun lääkkeet annan kinkkuun kiedottuna, ne menee kyllä aika nopiaan. Nyt ostin yhtä Hipun suurinta herkkua, possunkorvia, eikä se syö niitäkään! Hemmetti.
Sen lisäksi vuorokauden aikana on kulutettu jo yksi kokonainen tukisiderulla. Ja tätä rumbaa tarvis jatkaa sen pari viikkoa. Wish me luck.



Eilen (9.3) kun sidoin haavan uudelleen kun edellinen laittamani side valahti, ihmettelin kun leikatun jalan käpälä näytti ihan ihmeelliseltä. Luulin että Hippu seisoo vaan vähän hassusti siteenvaihdon aikana enkä kiinnittänyt huomiota sen isommin ja pistin siteen kaikkine lisähärpäkkeineen paikalleen.      Hetken päästä kuitenkin aloin katella tassua tarkemmin ja otin siitä kiinni, laskin lattialle "normaaliasentoon" ja edelleen tosi outo. Tajusin että sehän on siitä ranteesta ja käpälästä ihan järkyttävän turvoksissa koko kinttu. Ensin ajattelin että olen laittanut siteen liian tiukalle, joten side pois ja ilmakylpyyn. Tosin mietin jo silloin että ei se niin pian siteen laitosta vain voi turvota. Yli puoli tuntia myöhemmin tassu muistutti Mikki Hiiren hanskaa verrattuna toiseen jalkaan, joten soittelin (ihan vain vaihteen vuoksi) Univettiin ja kerroin mikä on ja mitä mun pitäisi tehdä. Ensiohjeeksi saatiin huuhdella tassua 10-15 min viileällä vedellä, ja jos tassu on edelleen seuraavana päivänä (eli tänään) turvoksissa tai turvonnut entisestään, soitetaan uudestaan ja leikannut eläinlääkäri tarkistaa. Huuhdeltiin siis huolella tassua sen 15min viileällä vedellä ja kuivattiin. Annoin olla koko illan ulosmenoon asti ilman sidettä ja silti vaan jalka turvonnut. 
Tänään tassu on edelleen turvoksissa, joten ei se auta kuin soittaa uudestaan lääkäriin. Eilen illalla en meinannut pystyä nukkumaankaan mennä kun huolissani kehitin kaikki mahdolliset kauhuskenaariot pään sisällä siitä miten jalka menee yön aikana kuolioon tai jotain. 


Semmonen "pieni" turvotus.

Muutenhan Hippu on ihan fine. Iloinen ja reipas, laskee painoa kyllä jalalle ihan normaalisti yms. Ainut että pieni kiukku sillä tuli eilen kun jouduin pistämään sille tötterön päähän siksi aikaa kun tein ruokaa ja se oli ilman sidettä. Tarvii oikeesti olla silmät selässäkin kun se on ilman sidettä. 


"Älä nyt viitti heeei"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti