perjantai 21. tammikuuta 2011

Sorsailua ja suunnitelmia

Oltiin eilen illalla Suvin kanssa pitkästä aikaa keskenämme lenkillä ja päätettiin mennä sorsia syöttämään. Itse olen ollut sorsia syöttämässä joskus ala-aste ikäisenä joten mulla oli aika lapsellinen olo kun seisoin siellä rannassa pullaköntti kädessä ja heittelin veteen. Suvi olisi halunnut mennä kierimään jonkun toisen tuomien siementen sekaan. Suvi on muutenkin hallinut kunnioitettavan hyvin tämän "kun kierin jossain niin kierin" - kategorian. Kerrankin mä sain estettyä collie-tytön aikeet mutta silti mä en tajua miten se aina löytää jotain missä kieriä?? :o

Sunnuntaina olisi nokka kohti Turkua näyttelyyn jossa uudet ihanan sekavat nlysäännöt joiden kanssa olen ihan helisemässä! Nyt on perjantai ja mietin VIELÄ TÄSSÄKIN VAIHEESSA että pesenkö tuon koiran vai en? Periaatteessa kannattaisi pestä niin turkki olis valkosempi ja pehmeempi mutta sitten se koira näyttää räjähtäneeltä siililtä kun turkki sojottaa joka ilmansuuntaan ja saa sähköiskun kun koittaa koskea. Kaikessa on siis puolensa. Turun jälkeen ei sitten olekaan näyttelyitä ennenkuin joskus huhtikuussa mutta siitä en sitten tiedä milloin ja mihin oltaisiin menossa? Ehkä Vaasaan tai Lahteen... Viimeistään toukokuussa on sitten Rauman, Tampereen ja Helsingin näyttelyt joihin kaiketikki ollaan ainakin menossa. Paitsi että Kaarinassa taitaa olla yksi ryhmänäyttely mutta emmä siitä tiedä onko sinne joku ilmoittautunut vai onko ilmoittautumassa. Mä en siis ole se joka hoitaa nämä ilmot(; Ja sitten tietty jotain mätsäreitä tykkäis käydä taas hiukan enemmän kun viime vuonna oli vaan ne kolme missä käytiin. On tullut niin paljon kesällä reissattua ympäri suomea näyttelyissä että jäi leikkimieliset näyttelyt hieman vähemmälle.

Suvin kanssa ajattelin alkaa keväämmällä treenaamaan tota meidän omaa ja alkeellista jäljestystä. Eli suomeksi: koira narun nokkaan puuhun kiinni ja itse tallomaan kinkunpaloja mössöksi ryteikköön, palataan koiran luokse, raahaudutaan sen perässä kun se etsii jälkeä väärästä suunnasta, saadaan koira ylipuhuttua oikeaan paikkaan ja odotetaan kun se imuroi kaikki kinkut maasta pois. Yksinkertaista! Ei olla koskaan mitään vaikeampaa kokeiltu mutta Suville tämäkin muoto sopii hyvin kun on sen mielestä niin mukavaa että ihan itku tulee kun joutuu puussa olemaan sidottuna. Mutta ei meidän Suvi, joka täyttää kesällä 8 vuotta välttämättä mitään sen ihmeempää tarvitsekaan. Kunhan pysyy mieli virkeänä ja elämä on hauskaa.

Hipun kanssa sitten taas keskitytään tietenkin tähän näyttelyosastoon ja omaksi ilokse varmaan tullaan tottistelemaan täällä ympäriinsä meri-ja syväraumassa. Agiliitämäänkin ollaan varmaan susivuorelle omaksi iloksi menossa. Hippu tykkää kovasti hyppiä ja kiipeillä niin agility on sille sellainen mukava välijuttu. Kauaa se ei jaksa kuitenkaan keskittyä mutta kyllä sen kanssa nyt pari rataa menee yhdellä treenikerralla, kunhan motivaatio on tarpeeksi hyvä.

Tulipa paljon tekstiä.. Laitan tähän vaikka jotain valinnaisia kuvia menneeltä näyttelyvuodelta kun en parempaakaan keksi:

Syyskuun Porvoon näyttelystä tulos: HYL

4.9.2010 Tampere RN Vilpertin Hizer ERI, JUK2

Elokuu Tervakoski KV Vilpertin Hizer ERI JUK1 PN2 SERT

-Jenni ja koirat-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti