maanantai 18. toukokuuta 2015

Rauma Show 2015

Takana taas Rauma Show, tällä kertaa kuitenkin vietin siellä vain sunnuntain, enkä olttu talkoilemassa lainkaan.
Kuten täällä jo kirjoittelinkin viime kuun puolella, olin kehäilemässä tuttavani Katjan Bolton- borzoin kanssa, joka esiintyi avoimessa luokassa. Omaa koiraa ei taaskaan sitten lähtenyt mukaan kehään asti, mutta ihan hyvä niin, tuomari oli aika tarkka tapaus. Ei oltaisi siis Hipun, eikä varsinkaan Merrin kanssa minkäänlaista kivaa tulosta tuolta saatu, uskaltaisin näin väittää.
Merrin kuitenkin otin siinä toivossa mukaani että oltaisiin kasvattaja tavattu, kun facebookissa pitkin kevättä on juteltu että hän olisi koirineen tulossa. Pitikin tulla, mutta onnettomien sattumusten seurauksena ei kasvattaja sitten koskaan pelipaikalle päässyt, mutta Merrille teki ihan hyvää päästä silti käymään ihmisten ilmoilla. 

Aamulla lähdettiin yhdeksän jälkeen näyttelypaikalle ja jouduttiin tällä kertaa ajamaan auto vähän kauemmas kun meidän näyttelyn "vakiparkki" oli täynnä. Onneksi oli Roni kantoapuna kun mukana Merrille oli kuitenkin kaikkien mielenrauhan säästämiseksi häkki, ja laiskoille kaksijalkaisille retkituolit. 
Merrin sain tällä kertaa kehälle asti ihan mallikkaasti eikä se alkanut lainkaan jarruttelemaan. Ihme juttu kyllä, kehä kun sijaitsi kentän toisessa päässä ja tungosta oli ihan kohtuullisesti. 
Häkki kasaan ja Merri häkkiin, Roni istumaan kehän laidalle häkkivahdiksi ja allekirjoittanut häipyi tutustumaan Boltoniin.

Boltonin olen tavannut sen ollessa 7kk, kun oltin Ruosniemessä borzoitreffeillä, mutta siitäkin jo melkein se kaksi vuotta vierähtänyt. 
Bolton olikin ihanan rauhallinen ja kiltisti lähti mun mukaan kun käytiin vähän keskenämme kävelemässä ja luomassa jotain yhteyden tapaista. 

Borzoikehä alkoi noin yhden aikaan ja avoimia uroksia ennen oli yksi pentu ja yksi junnu-uros. Avoimia viisi, mukaan lukien Bolton ja Boltonin veli Igor. 
Tuomari liikutti paljon ja piteli tarkkaan, vähän epäselväksi jäi että mitä haki/mihin kiinnitti huomiota, mutta EH me saatiin ja näin ollen käytiin viellä juoksemassa kilpailuluokassa, koska Igor-veli sai H:n, muut avoimet sai ERI:n, joten tiesihän sen sitten että me se neljäs sija kilpailuluokassa otettiin. 

Koko komeudessaan Boltonin tulosrimpsu oli siis EH AVK4. Katja mut jo varasi elokuun ekalle viikonlopulle Porin näyttelyyn Boltonin hihnanpäähän. Kuulemma nyt meni niin hyvin :) Lämmittää mieltä saada tunnustusta. 
Porin näyttelyn tuomareita kun vilkaisin niin totesin heti että multa ei sinne kyllä ketään lähde, siellä venakoilla sitten ehkä yksi tiukimmista kotimaisista tuomareista jota kuvitella saattaa.

Mutta oikein mukava päivä lähdepellolla takana, oli kiva päästä kehäilemään edes sitten Boltonin kanssa, kun omia ei ilmottu! 

Kaikki Rauma Shown kuvat (c) Katja Kallioluoma

Vähän treenailtiin/otettiin kuvia ennen kehää. Edellä Niina ja Igor.Avoimen luokan urokset

Tricologian Jushka's Petrushka "Bolton" EH AVK4
Muutoin me ollaankin sitten täällä omien karvalasten kanssa vain oltu. 
Puistossa käytiin jokunen aika sitten Pinjan ja Pantsen kanssa rallattelemassa.


Helatorstaina käytiin Hipun kanssa RESY:n mätsärissä Pick'n Payn pihalla. Oli ihan järjettömän kylmä, tunto lähti jaloista jotakuinkin heti. 
Isoja aikuisia oli kolmisenkymmentä, Hippu sai sinisen nauhan ja päästiin johonkin noin kahdeksan parhaan joukkoon kunnes käteltiin pihalle. 
Hippu esiintyi ihanasti. Ei kai tuo eläin edes muuhun kehässä pysty kuin ihanaan esiintymiseen! Hippu on itselleni niin maailman helpoin koira esittää. Jalat kun saa aseteltua (ja nekin se antaa asetella kertaheitolla) niin siinä se Hippu seisoo liikahtamatta mihinkään kunnes saa luvan taas liikkua. Että jos pitäisi sanoa mitä tuo koira harrastemielessä parhaiten osaa, olisi vastaus ehdottomasti kehässä olo! Aina kun kehään mennään, meinaan pakahtua ylpeydestä tuota koiraa kohtaa, on se vaan niin paras.
Korvat hörössä pönötti ja näytti ihan helikopterilta. Antoi miestuomarin pidellä nätisti ja liikkui Hippumaiseen tyyliin vähän liiankin reippaasti, mutta pääasia että toisella oli kivaa!
Meinattiin samana iltana vielä lähteä Harjavaltaan kauden ekoihin maastotreeneihin, mutta jätettiin ne sitten suosiolla väliin kun koira oli niin väsynyt mätsäripäivästä. Mennään sitten seuraaviin. Josko vaikka Pinja ja Pantsekin lähtis mukaan jahtaamaan viehettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti