maanantai 19. toukokuuta 2014

Rauma Show 2014

Kuuma viikonloppu lähdepellolla takana. Tuliaisina palaneet olkapäät ja väsyneet jalat.
Lauantaina olin tosiaan junnuvastaavana pyörimässä näyttelypaikalla. Ohjeistin kehissä kiertäviä junnuja ja pyörin itse toimistolla ns. jokapaikan höylänä auttelemassa millon missäkin.
Mut myös saatiin buukattua kehäsihteeriksi lapsi & lelukoira- kisaan ja voi että, ei sen suloisempaa varmaan maailmasta löydy! Yhdeksän lasta pehmokoirineen esitteli temppuja joite ne osaa tehdä ja kivaa näytti kaikilla olevan. Joka ainut siinä "kehässä" oli yhtä hymyä koko ajan. Ihania tulevia handlereita ihan oikeille koirille :D
Lapsi & lelukoira- kisan jälkeen palasin toimistolle ja hurja toimistotäti joka myös Pinjana tunnetaan sai mut heti puhuttua kehätoimitsijaksi myös junior handler kisaan. Mikä ettei.
Tuomarina tässä kehässä toimi Marko Salmela.
En oikeen itse tiedä junior handler- kehien systeemeistä mitään mutta hyvin selvisin. Kirjoitin ja pyöritin samaan aikaan. Oli kiva katsella taitavia nuoria koiran esittäjiä ja ihania koiria.
Junnukehän kehän jälkeen valvoin jonkun aikaa rks:n omia junnuja hommissaan kunnes siirrettiin palkinnot ryhmäkehään ja ryhmäkehissä kävin viemässä palkintoja oikeille paikoilleen ja palkintoruusukkeita kiikutin tuomareille.
Mun päivä alkoi tosiaan puoli kahdeksalta aamulla (hnnngh) ja kotiin pääsin viiden maissa iltapäivällä. Eli oli siis kiva, mutta raskas päivä, ja siihen päälle vielä järjetön kuumuus. Olin aika finaalissa kun pääsin kotiin.

Eilen kävin hakemassa Pantsen kymmenen maissa Pinjan luota. Pinjahan tosiaan oli mennyt näyttelypaikalle jo aamulla aikaisin, joten nappasin Pantsen Pinjan mieheltä matkaan ja käveltiin näyttelypaikalle. Pantse oli vähän ihmeissään että mitä ihmettä tämä tarkoittaa, kun lähdettiin kävelemään. Katseli mua alta kulmiensa ja ihan selkeesti näki että mietti miksi joutuu mun kanssa lenkille :D
Näyttelypaikalle saavuttiin yli kahta tuntia ennen arvostelua. Ei ihan mun aikataulun arviointi taaskaan osunut kohdilleen. Siellä pyörittiin Pantsen kanssa ja katseltiin kehiä ja yritettiin etsiä varjoista paikkaa, joita ei ihan hirveästi avoimelta urheilukentältä löytynyt.... Ja oli muuten niin tappokuuma ettei tosikaan.
Katselin ajatuksella whippet ja irlanninsusikoirakehät, jotka oli siis ennen borzoita.
Pinjakin oli jossain vaiheessa ehtinyt käydä kääntymässä wipukoitten aikana kehällä ja tuli mulle kertomaan että on tarkka hampaista ja että nyt me saadaan hylätty. Alkoi siinä itseäkin jo vähän kuumotella ja kun itsekkin kehää katsoi niin aika laidasta laitaan Mähönen kyllä niitä nauhoja jakeli.
Paikalle oli ilmottu 15 borzoita, jotka mielestäni oli kaikki paikalla. Leiriydyttiin Pantsen kanssa Reijan ja hänen perheensä ja borzoittensa Miskan ja Tellun kanssa kehän laidalle. Miska on by the way meidän Merrin veli, joskin aikaisemmasta pentueesta!
Juniori uroksia oli kolme. Pantse oli ensimmäinen arvosteltava junnu.
Pantse esiintyi kivasti ja liikkui vielä paremmin. On se niin paljon kehittynyt kun miettii niitä helmikuisia näyttelytreenejä kun en saanut sitä edes liikkumaan..... :D
Pantse sai EH:n ja tosi kivan arvostelun ja oli junioriluokan kolmas!! Hyvä me!

Kehän jälkeen pyörittiin vielä hetki näyttelypaikalla ja soitin isäni hakemaan ja heitettiin matkalla Pantse kotiin.
Kotona raahauduin vain Hipun ja kirjan kanssa parvekkeelle jonne nukahdin harvinaisen nopeasti :D

Nyt katse kohti uusia koitoksia, yksi mätsäri ainakaan siintää eessäpäin, johon lähdetään varmaan Pinjan kanssa Pantsen ja Merrin voimin.
Vielä mietitään että mitä tehdään porin näyttelyn kanssa. Mennäänkö kehätoimitsijoiksi vai ilmoitetaanko koirat. Sen näkeepi sitten.
Kiitokset kuvista © Katja Kallioluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti